Actualitat

Unes 50 persones assisteixen a una xerrada sobre la PAC a Solsona

En el marc de la preparació de la ja propera campanya DUN2015, la Unió de Pagesos de Catalunya en col·laboració amb Agroxarxa, està portant a terme un seguit de xerrades informatives per tot el territori.

Divendres passat, unes 50 persones van assistir a la xerrada sobre els ajuts de la nova Política Agrària Comuna (PAC) a Solsona. La xerrada va a anar a càrrec de Josep Carles Vicente, responsable d’organització d’Unió de Pagesos, que va exposar la feina del sindicat per adaptar les normatives a la situació real de la pagesia, així com la necessitat d’estar ben assessorats en aquestes qüestions els agricultors professionals. També va participar Anna Molins, cap d’oficina d’Agroxarxa al Solsonès.

Xerrada PAC Solsona

Aquesta xerrada també forma part de la campanya endegada pel sindicat amb el nom de La PAC per a la pagesia. No per als absentistes! Es tracta d’una campanya d’adhesions a la denúncia que ha presentat Unió de Pagesos davant la Comissió Europea pel model d’aplicació de la nova PAC a Espanya, que suposarà retallades il·legals de fins a 41,5 milions d’euros anuals a Catalunya i discriminacions greus.

A més a més de les xerrades arreu del territori la campanya es complementa amb butlletins electrònics divulgatius i impresos disponibles a totes les oficines d’Unió de Pagesos/Agroxarxa per tal de donar a conèixer l’abast de les afectacions de les actuacions contràries a la normativa de la UE del Govern d’Espanya en l’aplicació de la nova PAC 2015-2020, i perquè tothom que vulgui pugui signar la seva adhesió a la denúncia i traslladar-la a la Comissió Europea.

Si esteu interessats en ampliar la informació o conèixer els llocs de les futures xerrades, podeu enviar-nos un missatge a agroxarxa@agroxarxa.com, mitjançant aquest formulari o bé seguint-nos a Twitter o Facebook.