Actualitat

Danys ocasionats per l'aiguat

Ajuts per les pèrdues de produccions degut als aiguats

Ajuts per les pèrdues de produccions degut als aiguats, ventades i nevades ocorregudes al gener, febrer i març de 2015.

Els titulars de les explotacions que siguin PIMES i que estiguin situades als municipis:

  • Província de Barcelona: Pujalt
  • Província de Lleida: Consell Comarcal del Pallars Jussà
  • Província de Tarragona: Ascó, Benissanet, Flix, Garcia, Ginestar, La Palma d’Ebre, Miravet, Móra d’Ebre, Móra la Nova, Rasquera, Riba-roja d’Ebre, Tivissa, La Torre de l’Espanyol, Vinebre, Amposta, Arnes Batea, Bot, Caseres, Corbera d’Ebre, El Pinell de Brai, Gandesa, Godall, Horta de Sant Joan, Paüls, Prat del Comte, Roquetes, Santa Bárbara, Tivenys i Tortosa.

I que tinguin les pòlisses del Pla d’Assegurances Agràries Combinades en vigor (o sinó estava obert el període de contractació haver-la tingut l’any anterior) i que hagin patit pèrdues superiors als 30% de la producció poden sol·licitar l’ajut de com a màxim el 70% dels danys patits.

Danys subvencionables:

  • Les pèrdues de producció calculades en relació a la mitja de producció de les tres anualitats anteriors. En el cas de produccions agrícoles el càlcul de les pèrdues es farà per parcel·la i en el cas d’altres tipus de produccions (ramaderes) el càlcul es farà tenint en compte les pèrdues en el conjunt de l’explotació. L’ajut s’atorgarà pels danys que no quedin coberts per la pòlissa en vigor sobre la part de producció no garantida per l’assegurança.
  • En el cas de produccions llenyoses, es podrà tenir en compte també, un ajut equivalent al cost de reposició de les plantacions afectades.

El termini de sol·licitud de l’ajut finalitza el 30 de novembre. S’han de presentar omplerts els models habilitats a les darreres pàgines de l’Ordre d’ajuts.

Per més informació i per accedir als formularis de sol·licitud podeu consultar l’Ordre AAA/2357/2015. De 29 d’octubre, per la que s’estableixen les bases reguladores i es convoquen ajuts pels danys causats en produccions agrícoles i ramaderes per les inundacions i altres efectes dels temporals de pluja, neu i vent ocorreguts als mesos de gener, febrer i març de 2015.

danys aiguatsdanys aiguat, arbrat