Actualitat

Cal actualitzar el cens ramader: termini fins el 28 de febrer

Com cada any, aviat arribarà el moment de realitzar la DUN, i com a titular d’una explotació ramadera, té l’obligació de tenir actualitzat el cens de la seva explotació amb data 1 de gener, aquesta actualització s’ha de fer abans del 28 de febrer.

Aquest tràmit fins l’any passat es podia fer amb la DUN, però enguany cal fer-lo  obligatòriament a les oficines del DAAM perquè el termini de presentació de les DUN 2015 no començarà fins l’1 de març. Li recomanem doncs, que el més aviat possible actualitzi el cens de la seva explotació a la seva oficina comarcal del DAAM o mitjançant el SIR telemàtic.

En cas de no disposar del cens actualitzat, no podrà percebre els ajuts previstos al nou període de la PAC, ajuts que ja es podran sol·licitar a la DUN 2015. Per tant, és important que quan vingui a fer la DUN ens porti el full del cens actualitzat.

Els ajuts ramaders que es podran demanar a la DUN 2015 són:

  • Ajut associat a les explotacions que mantinguin vaques alletants.
  • Ajut associat per les explotacions de boví d’engreix.
  • Ajut associat per les explotacions de boví de llet.
  • Ajut associat per les explotacions d’oví.
  • Ajut associat per les explotacions de cabrum.
  • Ajut associat als ramaders que van mantenir drets especials el 2014 i no disposen d’hectàrees admissibles per a l’activació de drets de pagament base.

Fer bé la DUN és clau pel futur de la seva explotació i per tant cal que estigui ben assessorat, des de Agroxarxa li oferim de forma permanent un servei diferenciat, perquè la seva DUN obtingui els millors resultats possibles.

Si esteu interessats en ampliar la informació, podeu enviar-nos un missatge a agroxarxa@agroxarxa.com, mitjançant aquest formulari o bé seguint-nos a Twitter o Facebook.