Projectes de clients

Entorn Cal Gris

Cal Gris (Berguedà)

Cal Gris és el nom d’una casa situada a Avià al Berguedà, som una empresa familiar Agrària, al capdavant el Josep i la Carme, dedicada a l’explotació de les terres amb cultius exclusius per al seu bestiar, les vaques de llet.

Unes terres i uns animals que han passat de pares a fills, però amb la mateixa finalitat, la de l’estimació per la feina ben feta.

La família, sempre ha munyit vaques, però amb l’ampliació de caps de bestiar als anys 70, es va començar a entregar bona part de la llet a una empresa d’elaboració de productes làctics, i la resta, venent-la en una Lleteria, durant uns anys.

Més tard, no va ser possible aquest tipus de venda directa de la llet, i ara, passat el temps, tornem de nou a la lleteria. Des de fa tres anys, tenim una màquina expenedora de Llet Fresca al nostre municipi, també en distribuïm per diferents establiments i en subministrem a una empresa d’inserció laboral de nova creació per l’elaboració de iogurts artesans www.deliciesdelbergueda.cat.

Expenedora Llet Cal Gris

La llet, surt de les nostres vaques diàriament, fresca, natural i amb totes les mesures d’higiene, amb el Registre Sanitari i pasteuritzada a la mateixa explotació, perquè es pugui consumir al moment.

La nostra idea, des de fa molts anys, és la de tenir les pròpies femelles. Des de que neix una vedella, passa tota la seva vida, a la nostra granja. El fet de tenir tots els animal nascuts a l’explotació, en podem fer un seguiment i una selecció a la mida de les nostres necessitats. El sistema que fem servir a l’hora de la reproducció dels animals, és el de la inseminació artificial.

També amb l’afany de millorar, hem engegat un projecte de futur amb la instal·lació i funcionament des de l’any 2008, d’un sistema de munyida robotitzada i automàtica, amb l’única finalitat del benestar de les nostres vaques.

Amb aquest sistema hem aconseguit la tranquil·litat de l’animal a l’hora d’anar a munyir, ja que passa de l’estrès d’aguantar fins l’hora de la munyida, a poder-se munyir les 24 hores del dia, quan a ella li fa falta.

També ens dediquem a l’apicultura i als pollastres de pagès amb denominació “Pollastre del Berguedà”.

Per tot el dia a dia i per molts altres imprevistos que hi ha a pagès, des de la seva inauguració al Berguedà, hem confiat en l’assessorament d’Agroxarxa, on l’Antònia i l’Anna sempre estan quan se les necessita, sigui el que sigui laboral, fiscal, comptable, subvencions, etc.

www.lalleteriadecalgris.com