Campanyes finalitzades

Es temps de planificar la fiscalitat

La pagesia sempre ha estat un sector afectat de manera directa per crisis econòmiques, meteorològiques, sanitàries,… i és per això que sense l’eina de les ajudes i subvencions, moltes explotacions es veurien obligades a deixar l’activitat.

Però a la vegada, aquestes ajudes i subvencions, tenen associades unes obligacions i compromisos, entre els que destaquem els fiscals, que cal tenir molt en compte si no volem quedar-nos fora de joc davant de la normativa fiscal. Fet que en alguns casos, ens podria suposar fer perdre aquestes ajudes o haver-les de tornar amb interessos.

Molts cops, aquests subvencions s’atorguen sota unes condicions que tenen en compte els ingressos agraris que genera l’explotació agrícola, els quals cal vigilar de ben a prop, especialment si tenim una explotació diversificada, per exemple amb turisme rural, treballs a tercers o venta directa. Però també cal tenir especialment cura si ets un jove que s’inicia en l’activitat agrària o una persona jubilada que manté l’activitat.

En el nostre dia a dia, és habitual comprovar com una declaració de la Renda sense planificació, comporta situacions complicades i inclús fa perdre drets com ara l’accés a diferents ajuts.

Una altra de les situacions habituals és l’obligació de canviar el sistema d’estimació en IRPF, i haver de passar del règim de mòduls agraris al règim d’estimació directa, per superar el llindar d’ingressos agraris. En agricultura, cal tenir especialment cura, i saber en quins llindars ens movem. De vegades una collita excepcional, si no hem tingut la planificació adequada, ens pot fer pagar molts de diners en impostos.

Per aquests motius i molts d’altres, és important confiar amb un equip d’especialistes en el sector agrari que vetlli perquè l’aplicació de les diferents normatives tingui en compte la teva realitat i, per tant, puguis optimitzar els teus resultats tenint en compte les ajudes percebudes, els ingressos de la collita,… i disminuir la càrrega fiscal.

I és ara, en arriba final d’any quan és recomanable assessorar-se per tal de valorar y planificar que la teva fiscalitat sigui l’òptima.

En aquests casos el procés habitual és la realització d’una simulació de la declaració de IRPF, per si és possible, estar a temps de fer els canvis que es considerin oportuns abans de final d’any.

Així mateix, el mes de desembre és el darrer mes en el qual es poden planificar no tan sols la propera declaració de renda-2022, sinó tota la fiscalitat referent a l’any següent 2023.

Per tant, ara és el moment de planificar el teu proper any fiscal, si t’interessa començar aquest camí, no dubtis en contactar amb la teva oficina.

T’informarem amb detall de com et podem ajudar!