Actualitat

La gestió del balanç de nitrogen en granja en les explotacions porcines

Si tens una granja de porcí i al teu Pla de Gestió de les Dejeccions Ramaderes (PGDR) tens declarada una reducció en la producció de Nitrogen per plaça/any, per la que disposes d’un certificat de reducció de nitrogen del teu pinsaire i/o integrador.

Has de saber que aquest certificat perdrà la vigència o el 31 de març del 2021 o el 31 de març del 2022 (cal que preguntis al teu pinsaire i/o integrador quina és la data de caducitat del certificat que t’han fet).

A partir de la data de caducitat del teu certificat tindràs dues opcions:

      • No presentar el balanç de nitrogen en granja (BNG) : Si fas alimentació per fases, la reducció de Nitrogen al pinso baixarà al 12% en els porcs d’engreix i fins al 0% en les granges de truges. Això implicarà haver de modificar el PGDR i afegir terra addicional, si la que conté el PGDR no és suficient
      • Presentar el balanç de nitrogen en granja (BNG): Es calcularà una reducció de l’excreció nitrogenada específica i pròpia de la teva granja, que eventualment permetrà mantenir, o fins i tot ampliar la reducció de nitrogen actual.

És recomanable presentar el BNG anualment. Aquest BNG s’ha de presentar durant el darrer trimestre de cada any (octubre a desembre) i farà referència al període comprès entre l’1 de setembre de l’any anterior i el 31 d’agost de l’any en curs.

El pinsaire i/o integrador proporcionarà les dades automàticament al DARP dels consums de pinso de la teva explotació, però tu, com a ramader, hauràs de portar un registre de les entrades i sortides d’animals i els pesos mitjos del mateixos, així com l’inventari a l’inici i al final del període per tal que puguis emplenar la següent taula:

A les nostres oficines et podem tramitar el BNG. Si hi estàs interessat, només ens ho has de dir i t’informarem.