Actualitat

La relació entre l’agricultor i el ramader després de la publicació del decret de gestió de la fertilització

L’aprovació el passat estiu del decret de gestió de la fertilització ha provocat certs canvis en la manera d’interrelacionar-se -pel que fa a les terres on s’aplica la fertilització i la gestió de les dejeccions- entre els agricultors i els ramaders.

El DARP -per fer els Plans de Gestió de les Dejeccions Ramaderes- demana un document que senzillament acrediti que l’agricultor cedeix terres, però en la nostra experiència, creiem que val la pena complementar-lo per tal que aquesta relació quedi millor documentada.

Es per això que hem elaborat un model de document que et posem a disposició (trobarás el link de descàrrega més avall). Tingues en compte què, aquest, sempre es pot millorar amb un contracte més específic.

El document vol ajudar a garantir els drets i deures de les dues parts i perfilar els aspectes que poden arribar a ser més delicats. Com ara que l’agricultor té a disposició una certa quantitat de fertilitzant, i també que és qui manté la responsabilitat d’aplicar-lo bé. Per altra banda el document, ajuda al ramader a disposar de terres per poder mantenir la seva activitat.

En resum, el document pretén conscienciar de les responsabilitats d’un i altre.

Te’l pots descarregar en un document Word clicant aquí o en format Pdf clicant aquí.