Actualitat

Novetats sobre la obligació de tanca perimetral

La tanca perimetral deixarà de ser obligatòria per explotacions  intensives de reproducció bovines, ovines i caprines.

Unió de Pagesos ha aconseguit que deixi de ser obligatòria per les explotacions intensives de reproducció i de reposició, dels sectors boví, oví i cabrum.

L’anunci el van fer els representants del DARP a la Taula Sectorial de la Llet, celebrada el 21 de desembre de 2016, i així ho fa públic amb el seu comunicat de premsa.

Com sabeu el termini per instal·lar la tanca perimetral acaba el dia 17 d’abril de 2017, després de que hagi estat prorrogat el termini inicial que acabava el 17 d’abril de 2016.

L’Administració està preparant una modificació del Decret 40/2014, de 25 de març, d’ordenació de les explotacions ramaderes, amb la qual aquest requisit passa de ser obligatori a ser voluntari en les explotacions intensives que us hem indicat.

La publicació del Decret no podrà fer-se abans del 17 d’abril de 2017, i s’espera que pugui ser publicat a mitjans d’any 2017. Per tant, hi haurà un període, a partir de 17 d’abril de 2017, en que la tanca serà obligatòria, però cal tenir clar que, segons fonts del DARP, quan es publiqui la modificació del Decret, ja no serà obligatori.