Actualitat

Al respecte de l’obligació d’inspeccionar els equips d’aplicació…

Actualitzem la informació al respecte de l’obligació d’inspeccionar els equips d’aplicació de productes fitosanitaris.

Per normativa comunitària, a partir del 26 de novembre d’enguany, per poder fer servir un equip d’aplicació de fitosanitaris, excepte pels de carretó i altres manuals de menys de 100 litres de capacitat, caldrà haver sotmès l’equip a una inspecció tècnica, per part d’una empresa homologada per Agricultura.

Trobareu més informació a:  http://agricultura.gencat.cat/ca/ambits/agricultura/cma_maquinaria_agricola/cma_03_serveis/cma_inspeccio_control/

Des del Departament d’Agricultura han informat que a partir del mes de març del 2017 començaran a fer inspeccions de higiene i que miraran si els equips fitosanitaris han passat la inspecció.

Des d’Unió de Pagesos es vol recordar que l’obligació Comunitària és haver passat la inspecció si es vol tractar amb aquella màquina de fitosanitaris, però no pas tenir que fer-ho en màquines d’equips d’aplicació que, pel que sigui, no es fan servir (article 8 paràgraf 2 Directiva 128/2009 ús sostenible fitosanitaris), per tant, no cal que siguin inspeccionades.

Es recomanble d’aprofitar l’hivern per passar la inspecció d’aquells equips que es farán servir la propera campanya. Ja que és una nova obligació, a partir del 26 de novembre de 2016 i el seu incompliment pot suposar una sanció de mínima de 300 euros, en cas de ser inspeccionat pel DARP.