Actualitat

Per què el sector agrari necessita temporers?

20 Anys de Servei de Contractació de Treballadors

En el sector agrari majoritàriament es fan productes frescos de temporada. Productes peribles. Productes que en el moment de la collita fan que es necessitin totes les mans possibles. I és per aquest motiu que el sector té la necessitat de mà d’obra temporal, i a disgust de molts, empresaris i treballadors, és faci impossible estabilitzar el personal.

Tradicionalment, i sobretot en les zones de secà, els cultius estan diversificats, i amb l’avenç dels regadius algunes zones han replicat aquesta tradició, de manera que les campanyes de collita es puguin allargar el màxim possible. Però tot i així, la màxima temporalitat que poden oferir són 8 o 9 mesos.

Algunes empreses tenen la sort de comptar amb personal que han fet de les campanyes agrícoles nacionals i estatals el seu itinerari laboral, de manera que repeteixen any darrera any amb les mateixes empreses i així tenen feina gairebé tot l’any. Però, i les altres empreses menys afortunades, o les que tenen necessitat d’incorporar més gent?

Per aquests, l’any 1999 la Unió de Pagesos va crear el Servei de Contractació de Treballadors. Un servei per dona resposta a les necessitats de mà d’obra del sector.

I en tot aquests anys ens hem convertit en un servei bàsic. Un servei d’assessorament integral sobre els drets i deures que té la empresa quan contracta treballadors. Un servei que s’ha mantingut actiu tot i la crisi econòmica dels anys 2008 i el fort augment de l’atur per la confiança dels nostres clients.

Els nostres valors són la confiança, l’accessibilitat, la professionalitat i la resposta ràpida i eficaç que dóna cadascun dels tècnics del nostre equip. Amb una vocació inhata de servei i d’ajuda.

Aquest 2019, volem incorporar un nou valor al Servei de Contractació de Treballadors: la proximitat. Volem que el SCT sigui un servei més en la cartera de serveis. I que s’ofereixi des de totes les 27 oficines.

Si tens qualsevol dubte o qüestió restem a la teva disposició.