Actualitat

Subvencions per a autònoms i empreses del sector turístic

Aprovades recentment les bases reguladores per una línia de subvencions per a autònoms i empreses del sector turístic de Catalunya afectades econòmicament per les conseqüències de la COVID-19.

L’ajut que consisteix en una prestació econòmica única per persona beneficiària, que varia depenent de les característiques de l’activitat de la persona (física o jurídica) beneficiària.

Les persones beneficiàries d’aquesta subvenció, son les persones professionals autònomes i les empreses turístiques donades d’alta al cens d’activitats econòmiques que desenvolupin activitats en el sector turístic.

Activitats incloses → Guies de turisme de Catalunya habilitats, titulars d’allotjament turístic; establiments hotelers, apartaments turístics, càmpings i establiments de turisme rural, explotadors d’habitatges d’ús turístic, agències de viatges, establiments i activitats d’interès turístic: persones o empreses que contribueixen a dinamitzar i promoure el turisme i afavoreixen les estades al territori, congressos i turisme de reunions, rutes guiades, culturals, sortides de coneixement del patrimoni i el medi natural i excursions, senderisme, cicloturisme, enoturisme, ecoturisme, activitats aquàtiques i nàutiques, activitats desenvolupades en parcs de natura, aquàtics i temàtics.

Activitats excloses → Establiments de restauració, allotjaments juvenils, propietaris d’habitatges d’ús turístic, recintes i les àrees d’acollida per a autocaravanes, refugis de muntanya i similars no inscrits al Registre de Turisme de Catalunya, consultors i empreses d’assessoria turística, empreses de publicitat, acadèmies d’idiomes, els centres de formació, els organitzadors de cursos escolars, estades esportives o estudis al estranger, o activitats de traducció i interpretació, centres recreatius de joc, oci i espectacles, empreses de lloguer de tot tipus de vehicles o modalitats de mobilitat, organitzadors d’esdeveniments privats no turístics, gimnasos, escoles esportives i activitats de lloguer de material, col·lectius, associacions i gremis.

La quantia que es pot sol·licitar varia depenent de les característiques de la persona beneficiària:

  • Guies de turisme de Catalunya habilitats →   1.000,00 €

La resta col·lectius rebran un import o altre en funció de la mitjana de treballadors que tinguin empleats l’any 2019. En el cas d’aquelles empreses que han iniciat la seva activitat l’any 2020, es tindrà en compte la mitjana de treballadors empleats fins a la declaració de l’estat d’alarma.

  • Autònoms i empreses amb una mitjana de 5 treballadors →            2.500,00 €
  • Empreses amb una mitjana d’entre 6 – 49 treballadors →            5.000,00 €
  • Empreses amb una mitjana de més de 50 treballadors →            10.000,00 €

No s’estableix cap límit temporal per a la sol·licitud d’aquest ajut. No obstant, de la motivació de l’Ordre que el regula, podem entendre que s’acceptaran sol·licituds mentre durin les limitacions imposades per la normativa a l’activitat habitual del sector turístic, en el marc de la crisi sanitària causada per la COVID-19.

Si t’interessa aprofundir en els requisits de les persones beneficiàries, obligacions, documentació necessària o altres detalls del tràmit, et pots posar en contacte amb les nostres oficies.