Actualitat

Xerrades informatives sobre els ajuts directes en la nova PAC

ACT_xerrades_dun_upEn el marc de la preparació de la propera campanya DUN 2015 i de la nostra voluntat informativa al voltant d’aquesta, la passada setmana més de 100 persones varen assistir a Calaf, a la jornada sobre la Nova PAC, organitzada conjuntament amb la Unió de Pagesos.

En els darrers anys s’ha parlat molt de la nova PAC que entra en vigor aquest 2015,  així seguint el nostre compromís d’assessorament continuat i de qualitat, volem que les explotacions agràries coneguin de primera mà la situació actual i els canvis que s’apropen.

És un canvi de sistema en el que les normatives a aplicar han anat modificant-se i perfilant-se amb el pas dels mesos al ritme que el Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient publicava informació sobre l’aplicació de la futura PAC.

A finals de desembre de 2014, el Ministeri, finalment, va publicar oficialment els Decrets de regulen els ajuts directes de la PAC i hem observat que ha incorporat canvis respecte al que fins ara havia plantejat i s’estava treballant.

Per exemple, un els canvis més significatius estan en la definició d’agricultor actiu, definició que establia qui podia accedir als ajuts i canvis en el sistema de càlcul de repartiment dels drets a les regions agro-econòmiques.

Si esteu interessats en ampliar la informació o conèixer els llocs de les futures xerrades, podeu enviar-nos un missatge a agroxarxa@agroxarxa.com, mitjançant aquest formulari o bé seguint-nos a Twitter o Facebook.